BRYTON GARDİA R300L BİSİKLET RADARI VE IŞIĞI
BRYTON GARDİA R300L BİSİKLET RADARI VE IŞIĞI
Genel bilgiler
Bryton gardia r300l dikiz radarı ile güvenle çalışın. Bu dikiz çift dikiz radarı ve kuyruk lambası, sürüşlerinizde sizi korumak için çift koruma sağlar. Araçlar arkadan yaklaşırken, uyumlu bisiklet bilgisayarlarındaki ve gardia uygulamasındaki bildirimlere ek olarak, bryton gardia r300l, yaklaşmakta olan araçları da uyarmak için ışık modlarını otomatik olarak değiştirecektir.
Gardia r300l radar sensörü, arkadan 190 metreye kadar yaklaşan araçları algılar. Gardia r300l, uyumlu bisiklet bilgisayarlarıyla sorunsuz bir şekilde çalışarak, yaklaşan araçlardan haberdar olmanız için hem görsel hem de sesli uyarılar sağlar. Bryton gardia r300l dikiz radarı, sürüş sırasında istenmeyen sürprizlerden kaçınmanıza yardımcı olur. Araçlar arkadan yaklaşırken, bryton gardia r300l otomatik olarak göreceli hıza göre bir tehdit seviyesi atayacak ve arkadan gelen araçları uyarmak için uygun bir uyarı ışığına geçecektir. Uyumlu bryton bisiklet bilgisayarlarına bağlandığında gardia r300l, ışık modunu mevcut ışık koşullarına göre ayarlamak için bilgisayarların yerleşik ışık sensörünü kullanacaktır.
Yeterli ışık algılanırsa, pil gücünden tasarruf etmek için kuyruk lambası gündüz flaşına geçer veya daha karanlık koşullarda sürerken kuyruk lambası otomatik olarak gece flaşına geçer.
Dahili bir g-sensörü kullanan bryton gardia radar arka lambası, fren yaparken tespit edebilir ve arkanızdaki araçları fren lambasıyla bilgilendirerek yavaşlarken veya acil fren yaparken çarpışma olasılığını azaltabilir.
Bryton Gardia R300L’nin 6 farklı modu vardır.
- Yüksek katı 20 lümen
- Düşük katı 5 lümen
- Grup sürüşü 12 lümen
- Gece Flaşı 12 lümen
- Gündüz Flaşı 73 lümen
- Led kapalı yalnızca radar
Bir araç yanınızdan geçtiğinizde ışık flaş desenini değiştirir ve ardından seçilen ışık moduna geri döner. Ve ayrıca frenlemeye başladığınızda devreye giren bir fren lambası da vardır.
Ürün 66gramdır.
Bluetooth ve Ant+ bağlantı özellikleri vardır.
Algılama mesafesi 190mdir.
Algılama hız aralığı 10km/s – 160km/s
Görüş açısı 220 derecedir.
Su geçirmezlik seviyesi IPX7’dir.
Boyutlar, 97×20,x40mm
Kullanıcı Yorumu
Ürünü Haziran 2024’te satın aldım. Bu tip bir radar ışık almayı uzun zamandır istiyordum. Ancak yüksek fiyatlar vs ülkedeki kısıtlı marka sebebiyle bir türlü alamamıştım. En son yurtdışından almaya karar verdim ve satın aldım. Bu ürü alırken Bryton, Magene ve Garmin arasında kaldım. Garmin ülkemizde var ancak çok pahalıydı. Bu nedenle yurtdışına yöneldim. Yurtdışı fiyatlarında da, Magene ve Bryton, Garmine oranla neredeyse yarı yarıya fark vardı. Bryton ve Garmin trafiği görselleştiriken, Magene trafik görselleştiremiyor. Bir yazılımla Magene trafiği görselleştirebiliyor. Bu da çok önemli bir durum. Seçim yaparken göz önünde bulundurmanızda fayda var diye düşünüyorum. Sonrasında özelikleri sebebiyle de Bryton Gardia R300L modelinde karar kıldım. Bryton, Garmin 515 ayarında bir ürün yapısına ve özelliğine sahip. Bryton alırken aklımdaki tek soru, ülke içinde bir incelemesi olmaması ve yurtdışındaki incelemelerde ise özellikle toplu araç algılamalarında sıkıntıları olduğu yönündeydi. 2024 Haziran’da satın aldıktan sonra Temmuzdan itibaren aktif olarak kullanmaya başladım. İzmir’de Turgutlu yoluna doğru ilk deneme sürüşümü sürdüğümde toplu ve ya tek olsun tüm araçları yanlışsız şekilde garmin edge 540 ekranıma yansıttı. O günden bugüne sürüşlerim sırasında hiç araç algılamadığı veya toplu araçları eksik algılama durumuyla karşılaşmadım. Bununla birlikte bazen uzun araçları (tır gibi) 2 araç şeklinde gösterdiği oldu ki bu bence bir problem değil. Bilenler bilir Ankara caddesi yan yolda ilerlerken arkamdaki yolda değil de transit olan iç yoldaki araçları bile algılıyor. Algılama genişliği beni oldukça memnun etti. Bryton radarın birçok ışık ve sürüş modu var.
Bryton’ın kendi uygulaması üzerinden ışık modlarını kolayca ayarlayabiliyorsunuz ve bu durum ürün için oldukça güzel bir şey. Oldukça hafif bir ürün ve montajı da çok basit. Yoldaki kasis, çukur vb durumlardan etkilenmiyor. Yağmurlu bir sürüş deneyimim sırasında da gayet başarılı bir şekilde çalıştı. En önemli konulardan birisi de şarj süresi. Ürünü %100 şarj ile 5 farklı sürüş ile 12-13 saat civarında kullandım. Bence gayet yeterli ve makul bir süre diyebilirim. Telefon uygulaması ile şarj yüzdesini görebiliyorsunuz ve sürüş modunu kolaylıkla değiştirip seçebiliyorsunuz. Bryton Gardia Garmin Varia 515 ayarında bir ürün olup fiyat olarak ise yarı yarıya gelmektedir. Bütçe meselesi olan bu tercihlerde Bryton Gardia r300 tam bir fiyat/performans ürünüdür. Işığın sadece arkadan değil de yandan da görünür olması özelliği de çok güzel ve güvenlik açısından olumlu. Usb-C ile şarj olması da güzel bir durum. Garmin micro-usb ile şarj olmaktadır.
Artıları;
- Fiyat /performans ürünü
- Kolay ve sağlam montaj,
- Artan güvenlik hissi
- Parlaklık seviyesi
- Frenleme algılaması ve lambası
- Otomatik uyku özelliği
- Uzun pil süresi
- USB-C şarj soketi
- Yandan da görünür olası
Eksileri;
- Ürünü kullandığım süre boyunca ürünle alakalı olumsuz olarak söyleyebileceğim bir durumla karşılaşmadım.
Bryton Gardia R300L modelini yurtdışı internet sitesi olan Trekkinn’den Türkiye adresime sipariş vererek satın aldım. Şans eseri yeni yurtdışı alışveriş kısıtlamasına takılmadan 2-3 hafta kadar önce aldım. Artık normal şekilde almanız olanaksıza yakın hale getirildi. Yine de alabilirsiniz ancak maliyetleri çok fazla yükselecektir. İşin içine Gümrük müşavirini katmanız gerekiyor vs vs çok uzun ve gereksiz işlemler gibi geliyor bana. Bu ürün ülkemizde de satılmadığı için ya yurtdışına gittiğinizde veya yine internetten yurtdışında yaşayan bir tanıdığınızı adresine göndererek alabilirsiniz veya ülkemizde satılan Garmin markasının modellerine bakabilirsiniz. Bunların hepsi bütçe meselesi olup tercih sizlere kalıyor. Bisikletle kalınız.
Tam bu aralar ihtiyacımız olan bir yazı yazmışsın .Eline sağlık
çok teşekkür ederim.